Sport

Hosszú arany-, Verrasztó ezüstérmes 200 vegyesen

Káprázatos hajrával kettős magyar győzelem született 200 méteres vegyes úszásban.

A két magyar lány magabiztosan jutott a szerdai előfutamokból a csütörtök délutáni döntőbe. Hosszú az elődöntő első futamában 2:11.84 perccel első lett, Verrasztó pedig a második nyolcasban a francia Camille Muffat (2:10.92) mögött 2:11.86-tal a második.

Verrasztónak ez volt a fő száma, Hosszú viszont világbajnoki győzelmével minden futamban az esélyesek közé tartozik. Előbbi a rövidpályás, utóbbi a nagypályás Európa-rekorder ebben a számban (a vébén úszta a bronzérme során Hosszú).

Muffat mellett a brit Hannah Miley és a spanyol címvédő Belmonte számított még esélyesnek a döntőben. Belmonte mögött épp Verrasztó végzett az előző Eb-n a második helyen.

A legjobban Muffat kezdett, ő fordult a pillangó után első helyen, Evelyn a második, Hosszú a harmadik helyen állt ekkor. 100 méternél ők hárman nagyon elhúztak. A kritikus mellúszásban nem tudott nagy előnyt kovácsolni Muffat, viszont feljött a hármasra Hannah Miley is.

Jöhetett a fantasztikus hajrá gyorson: Hosszú elképesztően kis különbséggel, egy századdal előzte meg Verrasztó Evelynt. A bronzérmet Miley szerezte meg.

A 800 méteres női gyorsúszást a dán Lotte Fris nyerte (8.23.27), második a francia Etienne, az olasz Pellegrini pedig a harmadik helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik