Sport

Európa-bajnok lett Gyurta Dániel

Vitán felüli volt, ki nyeri a 200 méteres férfi mellúszás döntőjét a budapesti kontinenstornán.

A magyar fiú már a középfutamok során is imponáló magabiztossággal utasított mindenkit maga mögé, és a döntőben sem ismert tréfát. Az Európa-csúcs-tartó és címvédő orosz Grigiroij Falko, a norvég Dahle Oen (a 100 méteres mellúszás győztese) és a francia Duboscq számított a legnagyobb ellenfélnek, no meg a meglepetésember, a luxemburgi Carnol.

A világbajnok Gyurta a bemutatásnál mosolygott, majd másodikként fordult Dahle Oen mögött 50-nél, a harmadik ekkor Molnár volt. 100 méternél Gyurta-Dahle Oen-Duboscq volt a sorrend, és a francia jött is felfelé 120 méternél.

Danit azonban nem lehetett megverni, végül 2.08.95-tel, óriási idővel, új Európa-csúccsal lett Európa-bajnok, a második a norvég Dahle Oen, a harmadik a francia Duboscq lett. Molnár Ákos a 8. helyen végzett.

Takács Krisztián 100 méter gyorson tovább javított egyéni legjobbján, 49.69-cel futamában a hetedik lett. Kozma Dominik 49.25-tel szintén egyéni csúcsot úszott, amivel a hatodik lett a bombaerős futamban. Végül egyikük sem jutott döntőbe.

A 100 méteres pillangóúszásban Dara Eszter 58.99-et úszott, ezzel idei legjobbját úszta, ötödik helyen csapott be a futamában. Ez pedig elégnek bizonyult a döntőbe jutáshoz, a nyolcadik helyen csusszant be a magyar lány a holnapi fináléba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik