Sport

Első meccsét játssza pénteken a Sapa Fehérvár AV19

A legjobb magyar jégkorongcsapat Pat Cortina Münchenét fogadja az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

“Ez a két mérkőzés felkészülésünk olyan állomása lesz, ahol már mindenki bizonyítani szeretne” – mondta a jegkorong.blog.hu oldalnak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. Az első találkozó pénteken 19 órakor kezdődik.

Az egykori székesfehérvári edző és magyar szövetségi kapitány, Pat Cortina csapata, a német élvonalbeli tagságot kiharcoló és a nyáron jelentősen megerősített EHC München már szerdán megérkezett Székesfehérvárra, este edzettek is.

“Kezdésként felforgatott összeállításban lépünk jégre. Aki ismeri a csapatot, annak meglepő lesz a sorok összetétele, de Ulf Weinstock kíváncsi arra, hogy így mit tudunk kihozni a fiúkból. Az eddigi edzéstapasztalatok alapján összerakott csapat bizonyosan több helyen is változni fog a bajnoki rajtig” – fogalmazott Énekes.

A szakember szerint olyan ellenfele lesz pénteken és szombaton az “Albának”, amely elsőre nagy falat is lehet számára. Az EHC eddig három felkészülési mérkőzést játszott, mindannyit német élvonalbeli csapatokkal. A Straubinget és az Augsburgot 5-2-re verték, a német bajnok Hannovertől 1-1 után büntetőkkel kaptak ki 2-1-re.

“A Fehérvár alapvetően más játékstílust kíván játszani a következő szezonban, mint eddig. Nagyon offenzív jégkorong megvalósítása a célkitűzés. A védekezésünk alapjai is a letámadásból indulnak ki, erőszakosan nekiszaladunk az ellenfélnek. Az előszezon mérkőzésein kiderül, milyen mértékben felel meg ennek a célnak a játékosállományunk, és ehhez igazítjuk majd a végleges taktikát” – vetítette előre a következő szezon eseményeit a csapat másodedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik