Sport

Cseh László Európa-bajnok lett

Világklasszis úszónk megszerezte első aranyérmét a budapesti kontinensviadalon.

Mintegy ötezren gyűltek össze a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában, hogy – elsősorban – a magyar versenyzőkért izguljanak. Volt kiért. A középdöntős sikerek után következett a legnagyobb klasszis, Cseh Laci első száma, a 200 méteres vegyesúszás.

Ott volt a mezőnyben Verrasztó Dávid is, no meg Markus Rogan az osztrákok legjobbja, aki a mi fiunk legnagyobb riválisa volt. Egész héten kettejük párharcáról szólt ennek a versenyszámnak a felvezetése.

Cseh Laci a 4-es, Rogan az 5-ös pályán indult, Verrasztó pedig a 7-es pozícióból. 50-nél Deibler fordult elsőnek, 100-on már Laci, mögötte Rogan. A mellúszás lesz a döntő, mondta Cseh tegnap délután. Így is lett, ugyanis Cseh őrizte előnyét, nem vesztett belőle.

Az utolsó hossz előtt tehát a mi fiunk vezetett, és Rogannal következhetett egy nagy hajrá. 1.57.73-mal végül Cseh László csapott be elsőnek, Markus Rogan 1.58.03-mal, három századdal végzett mögötte. Verrasztó Dávid a hatodik helyen végzett.

“Szorosabb volt a vártnál, alaposan el is fáradtam, de végül is jól sikerült, hiszen nyertem, kihoztam magamból azt, amennyi az első helyhez kellett. Négy éve, itt, Budapesten, sokkal simábban győztem, a lényeg azonban az, hogy megint megvan az Európa-bajnoki arany. Így jobb érzéssel állok oda a 400 vegyeshez” – értékelt Laci.

Ami a többi, mai versenyszámot illeti:

Verrasztó Evelyn ötödik lett 100 méteres gyorsúszásban. Nem ez volt a legfőbb száma a magyar lánynak, aki nem sokkal korábban a 200 vegyes középfutamában indult. A kérdés az volt, mennyit vett ki Evelynből a nagyjából 30 perccel korábbi elődöntő. Nos, túl sokat nem, mert remekül versenyzett, a győztes a brit Halsall.

A 200 méteres férfi gyorsúszás aranyérmét a német Biedermann nyerte meg, a második az orosz Lobintsev, a harmadik a holland Vershuren lett.

Yulija Efimova győzött 100 méteres mellúszásban, az orosz mögött a dán Pedersen és a svéd Johansson holtversenyben állhatott fel a dobogó második fokára.

A 200 méteres pillangóúszásban Gercsák Balázs (1.59.89) és Pulai Bence (2.00.94) indult el a szerda délutáni elődöntőben, mindketten kiestek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik