Sport

Megverték a bosnyákokat a férfi kosarasok

A vége nagyon izgalmas lett a szolnoki Eb-selejtezőn, de megvan az első győzelem a sorozatban.

A két vereség (Nagy-Britannia és Macedónia) után a szintén nagyon erős Bosznia-Hercegovina ellen kellett bizonyítania a megfiatalított magyar válogatottnak az Európa-bajnoki selejtezőn. A szolnoki csarnokban ezúttal is pokoli volt a hangulat, és mivel Hanga Ádám ismét parádézott, valamint a magyar csapat védekezése kiváló volt az első két negyedben, nagyon magabiztos volt a mienk előnye.

Már volt 19 pont is a különbség Magyarország javára, de szünet után egyre inkább összeszedte magát a vendégcsapat. A mieink elbizonytalanodtak, de mivel nagy volt az előnyünk, és Molnár András, Horváth Ákos, valamint Hanga Ádám olykor azért tudott pontokat szerezni, fél perccel a vége előtt még mindig mi vezettünk 73:70-re. Vojvoda csak az egyik büntetőt dobta be, a bosnyákok viszont eladták a labdát a támadásuknál.

Faultoltak, Szabó Zsolt azonban mindkét büntetőt kihagyta. Újra támadhatott Bosznia, de megint eladták a labdát, és onnantól már nem volt megállás, gyorsan lepergett a maradék 5 másodperc, a magyar válogatott pedig megverte ellenfelét ezen az őrült meccsen. A mieink nagyot küzdöttek, minden dicséretet megérdemelnek.

Eredmény – Európa-bajnoki selejtező, Szolnok:

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 74-70 (19-11, 23-15, 19-23, 13-21)

Legjobb dobók: Hanga 18, Horváth 17, Molnár 13, illetve Gordic 15, Dedovic 14, Bavcic 14, Varda 11

A mieink legközelebb Ukrajnában lépnek parkettre, a következő hazai meccset pedig augusztus 20-án rendezik, szintén Szolnokon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik