Sport

Közel 3000 induló lesz a szegedi sárkányhajó-vb-n

Több ezer külföldi vendéget várnak a szegedi világversenyre, amelyet augusztus 27. és 29. között rendeznek.

A házigazda Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott: az 55 fős felnőtt hazai csapat kapitánya a kenuban olimpiai bronzérmes Kozmann György, és a válogatottban több olyan versenyző is szerepel majd, aki a két hét múlva rendező poznani síkvízi-vb-n is vízre száll.

“A felkészülés kellős közepén vagyunk, Fadd-Domboriban, ideális körülmények között edzőtáborozunk. – mondta Kozmann, aki már ebben a sportágban is nyert világbajnoki címet. – Minden a tervek szerint halad, bár azok, akik Poznanban is versenyeznek, például Vajda Attila vagy Paksy Tímea, majd csak az utolsó héten, már Szegeden lesznek velünk. Az utóbbi éveket tekintve most a legjobb a felkészülésünk, így biztos vagyok benne, hogy nem fogunk csalódást okozni az eredményekkel.”

A sárkányhajó-vb-n nemcsak a férfi és női, valamint vegyes profi csapatok, hanem különböző korosztályokban és kategóriákban az amatőrök is összemérhetik erejüket, s lesz többek között média-, illetve céges futam is. A viadalt az MKKSZ hónapok óta zajló “roadshowja” vezette fel, az egyes állomások győztesei is ott lehetnek majd a Maty-éren.

Ebben a látványos sportágban a csapatok általában húsz főből állnak, és egy dobos irányítja őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik