Sport

Shaq kelta lett

Az NBA emblematikus centere a hírek szerint két évre, összesen hárommillió dollárért írt alá a keleti bajnokhoz.

Danny Ainge, a Boston Celtics elnöke jelentette be az örömhírt hozzátéve, hogy nem mindennap adatik meg neki, hogy olyan kaliberű játékossal erősítse meg csapatát, mint a Diesel becenévre hallgató Shaquille O’Neal.

A négyszeres bajnok, 38 éves Shaq az előző szezonban 53 meccset játszott a Cleveland Cavaliersben, 12 pontot, közel 7 lepattanót és több mint egy blokkot átlagolt meccsenként, a mezőnyből pedig majdnem 57 százalékos pontossággal tüzelt.

„Megtiszteltetés, hogy a Celtics játékosa lehetek. Már sokat játszottam korábban Paul (Pierce), Ray (Allen), Kevin (Garnett), Rajon (Rondo) és Jermaine (a másik O’Neal – a szerk.) ellen, jó érzés most a csapattársamnak hívni őket. Alig várom, hogy a bajnoki címért küzdhessek Bostonban” – idézi a Realgm.com Shaquille O’Neal szavait.

Shaq az Orlandóban kezdte karrierjét 1992-ben, azóta megfordult a Los Angeles Lakers, a Miami Heat, a Phoenix Suns és a Cleveland Cavaliers csapatában, karrierje során dupla-duplás, több mint 24 pontos és 11 lepattanós átlagot produkált az alapszakaszban. Négyszer nyert bajnokságot, háromszor lett a döntő és egyszer a bajnokság legértékesebb játékosa. 1993-ban az év újoncának választották, kétszer pedig a pontkirályi címet is begyűjtötte, hogy csak pár kitüntetést említsünk páratlan pályafutásából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik