Sport

Wittmann megsérült, nem játszik a macedónok ellen

A magyar férfi kosárlabda válogatott szoros meccsen bukott el Nagy-Britannia ellen hétfőn, csütörtökön már idegenben kell bizonyítani.

A csapat Macedóniába utazik, egy várhatóan pokoli találkozóra. A bb1.hu oldal megkérdezte a két szövetségi kapitányt arról, mire számíthatunk a meccsen.

Marin Dokuzkovki, Macedónia szövetségi kapitánya: – Túl vagyunk egy sikeres mérkőzésen, ami elég lendületet adhat a csapatnak a folytatásban. Megnéztük a magyar-brit meccset és azt gondolom, nem lesz könnyű dolgunk ezúttal sem. A magyar csapat ugyan fiatal, de nem szabad őket lebecsülnünk. Hazai közönség előtt mit is várhatnék, mint győzelmet.

Mészáros Lajos, a magyar válogatott szakmai igazgatója: – Egy nagyon kemény, fizikálisan roppant erős csapattal kell megmérkőznünk. Az első fordulóban a macedónok az ukránokkal meccseltek, és jól mutatja a felkészültségüket, hogy a köztudottan erős ukrán csapatot az utolsó negyedben, vesztett állásból fordítva tudták megverni. Sajnos vannak újabb sérültjeink. Wittmann Krisztián bokája a tegnap esti edzésen meghúzódott.

Nincs törés, szakadás, de kezelésre szorul. Krisztián el sem utazott velünk, egyből elkezdte a fizikoterápiás kezelést, bízva a minél hamarabbi felgyógyulásában. Fodor Márton tegnap már majdnem teljes értékű munkát tudott végezni, így ő már bevethető lesz holnap. Hanga Ádámnak azonban a vádlija továbbra is fáj. A ma esti edzésen meglátjuk, hogy milyen állapotban van. Sok függ attól, hogy ők mennyit bírnak – mondta Mészáros a bb1.hu-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik