Sport

Schmitt Pál megnyitotta a kontinensviadalt

Hivatalosan is megkezdődött a 30. úszó, műúszó, hosszútávúszó és műugró Európa-bajnokság Budapesten.

A megválasztott köztársasági elnök, az Eb fővédnöke a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában teltház, mintegy ötezer ember előtt elhangzott megnyitójában így fogalmazott:

“Meggyőződésem, hogy az úszás ünnepének, magyar sikereknek leszünk megint tanúi, akárcsak négy éve is. De nemcsak magunknak, a mi versenyzőinknek, hanem minden résztvevőnek kívánom, hogy élete legjobb formájában versenyezzen!”

Schmitt Pál előtt Gyárfás Tamás, a hazai úszószövetség és az Eb-t szervező bizottság elnöke azt emelte ki, hogy öt éven belül ez a negyedik kontinensviadal, amelynek Magyarország ad otthont.

Nory Krutchen, a kontinentális szövetség, a LEN elnöke köszöntőjében leszögezte, hogy “a nagyszerű Magyarország és népe különleges, bensőséges viszonyban áll a sporttal”.

“Kevés helyen olyan nyilvánvaló ez, mint itt, a Margitszigeten. Ez a helyszín példátlan módon negyedszer biztosít tökéletes körülményeket ahhoz, hogy a kitűnő versenyzők a legjobb teljesítményt nyújthassák. A LEN hálás ennek a városnak, és büszke arra, hogy története olyan szorosan összekapcsolódik a magyar fővároséval” – mondta a LEN első embere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik