Sport

31 ország öttusázói látogatnak hazánkba

Harmincegy ország mintegy 170 versenyzőjének részvételével rendezik csütörtöktől jövő keddig Székesfehérváron a junior öttusázók idei világbajnokságát.

Az esemény keddi felvezető sajtótájékoztatóján három, nemrégiben visszavonult székesfehérvári klasszis öttusázó, Vörös Zsuzsanna, Horváth Viktor és Máthé Vivien átadta a stafétabotot három helyi fiatal tehetségnek, Kovács Saroltának, Demeter Bencének és Demeter Gergelynek, azzal a kívánsággal, hogy ők is hozzájuk hasonló eredményeket érjenek majd el.

A vb-n elsősorban a női szakágtól várható kiemelkedő eredmény, de a hazai férfiak dobogóra kerülése sem lenne meglepetés. A magyar színeket Tóth Adrienn, Kovács Sarolta, Cseh Krisztina és Filótás Edina, illetve Demeter Bence, Demeter Gergely, Bíró Szabolcs és Prill Péter képviseli. Filótás és Prill egyéni induló lesz.

Csütörtökön és pénteken a selejtezőket, szombaton és vasárnap az egyéni és csapatversenyeket, hétfőn és kedden pedig a váltóviadalokat bonyolítják le az Alcoa-Köfém sportcsarnokban, a városi uszodában, illetve a város határában lévő Kunos lovardában.

Csáder Dezső, a szervezőbizottság elnöke arról számolt be, hogy a pástok a helyükre kerültek, az uszoda készen állt, a mobillőtér kialakítása a hajránál tart, a futópályát kijelölték, vagyis készen állnak a korosztály idei legjelentősebb versenyének megrendezésére.

A vb voltaképpen már szerdán elkezdődik, a látványosnak ígérkező megnyitót 18 órától a Városház téren tartják. Szombaton és vasárnap a szervezők a közönség részére ingyenes buszjáratot indítanak a 12-es járat vonalán a Piactéri autóbuszállomástól a Kunos Lovardáig. Az első busz 13:15-kor indul.

Székesfehérvár az elmúlt bő húsz évben rendezett már felnőtt Eb-ket, világkupaversenyeket, valamint junior Eb-ket és vb-ket. Utóbbiból kettőt: előbb 1990-ben teljes magyar sikerrel, majd 2004-ben, melyen a mai legeredményesebb hazai felnőtt versenyző, az aktuális világbajnok Marosi Ádám ezüstérmes volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik