Sport

Folyamatos razzia lesz az úszó-Eb alatt

Fokozott ellenőrzést tart a Margitszigeten a Fővárosi Közterület-felügyelet az úszó-Európa-bajnokság alatt.

Emlékeztettek rá: az úszó-Eb-t a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezik augusztus 4. és 15. között, a Fővárosi Közterület-felügyelet a rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében augusztus 4-étől fokozott közterületi jelenléttel látja el feladatát a Margitszigeten.

A Margitsziget kiemelten védett zöldterület, ezért járművel, kerékpárral csak a zöldfelületek erre a célra kijelölt útjain lehet közlekedni, tilos behajtani vagy beállni gyepfelületre, parkosított területre gépkocsival vagy más járművel, nem szabad a zöldterületen, kútnál járművet vagy szennyezett tárgyat mosni, sőt tilos a szökőkutakban, tavakban fürdeni vagy azok vizébe lépni.

Fokozott figyelmet fordítanak az engedély nélküli árusítások megelőzésére, a Margitszigeten csak az a kereskedő árusíthat, akinek van a közterület kereskedelmi célú igénybevételéhez kiadott hozzájárulása, az adott termékekre előírt hatósági engedélyekkel rendelkezik, és az árusítás helyén nevét és székhelyét feltünteti.

A Fővárosi Közterület-felügyelet felhívta a figyelmet arra: a parkokban és más zöldterületen labdázni csak az arra kijelölt helyen és mások testi épségére figyelemmel lehet. Kutyát csak pórázon szabad vezetni (kivéve a kijelölt kutyasétáltató, illetve kutyafuttató helyeket), a kutyaürülék összegyűjtése pedig a gazda kötelessége. A játszóterekre sem lehet állatot bevinni, és ott dohányozni is tilos.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.