Sport

Túraautó vb: balszerencse kísérte Michelisz Norbit

Elhagyta Fortuna Michelisz Norbit a Túraautó vb (WTCC) brnói versenyein: az első versenyen nekimentek, a másodikon a 20.-ról a 14. helyre hozta fel autóját a magyar versenyző.

A hatodik rajtkockából induló magyar pilóta remekül autózott, azonban Yvan Muller eltalálta a bal első kerekét, így feladni kényszerült a versenyt. Sokáig bizonytalan volt az indulás a második versenyen, azonban a Zengő Motorsport szerelői kitettek magukért, így végül a 20. helyről el tudott indulni a második versenyen.

A Zengő-Dension Team pilótája fantasztikus versenyzéssel a 14. helyre hozta fel a kék SEAT-ot, míg a világbajnok Tarquini az utolsó körben műszaki hiba miatt kényszerült kiállni az élről.

„Amint Yvan Muller hozzáért a kerekemhez, azonnal éreztem, hogy baj van. Nagyon frusztráló volt a hatodik helyről kiesni ennyi lelkes szurkoló előtt. A második versenyen már nem volt 100 százalékos az autó, amit tudtam megpróbáltam, sajnos csak erre volt elég. Fantasztikus élmény volt ennyi magyar szurkoló előtt versenyezni, rengeteg erőt adott” – árulta el a 25 éves hímesházi versenyző a futamok után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik