Sport

Kővágó kiesett diszkoszvetésben

Az éremesélyes Kővágó Zoltán meglepetésre kiesett a diszkoszvetés selejtezőjében a barcelonai atlétikai Európa-bajnokságon.

A 2004-ben olimpiai ezüstérmes versenyző első és második kísérletét is elrontotta, mindkétszer szektoron kívül landolt a diszkosz. Harmadikra pedig nem sikerült nagyot dobnia, az 59,04 m csak a tizedik helyhez volt elég csoportjában, s összesítésben a 21. lett.

“Másfél napja, hogy apa lettem, talán ez a magyarázata ennek a gyenge szereplésnek – nyilatkozott Kővágó, akinek felesége a volt válogatott sprinter Szabó Enikő. – Jó formában éreztem magam, szerintem a szektoron kívüli dobásokkal, bármelyikkel bekerülhettem volna a döntőbe, de ez most így sikerült. Még hátra van az ob, meg két Gyémánt Liga-verseny, ott szeretnék jól szerepelni.”

Kővágó búcsúja azért meglepetés, mert minden idei versenyén dobogós volt, győzött a Gyémánt Liga egyik állomásán is, s az európai ranglistán a harmadik helyen áll.

Fazekas összesítésben a negyedik legjobb eredménnyel lett finalista. Kővágóhoz hasonlóan kiesett a 2001-es vb-n döntős Varga Roland, aki 2009 óta már horvát színekben versenyez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik