Sport

Overdose agusztusban itthon versenyezhet

Az immáron 13 versenyén veretlen Overdose augusztus 15-én a Kincsem Parkban találkozhat a legjobb magyar négylábú sprinterekkel.

A pannoniaoverdose.hu beszámolója szerint a tulajdonos Mikóczy Zoltán és társai úgy látják, a magyar csodaló budapesti fellépése célszerű, mivel szükség van rá, hogy az augusztus végi, 140. Goldene Peitsche elnevezésű viadal előtt még egyszer fusson, hiszen Baden-Badenben bizonyára erősebb társaság várja.

Overdose 15 hónapos szünet után, betegségéből teljesen felgyógyulva idén július 18-án, Pozsonyban, a Szlovák Derby Cena Mysa elnevezésű betétfutamán tért vissza, ahol az 1000 méteres táv végén, kissé kiengedve, fél hosszal verte a tizenegy fős nemzetközi mezőnyt, karrierje 13. győzelmét aratva.

Előzőleg az ötéves pej mén legutóbb tavaly áprilisban, Budapesten versenyzett, de a folytatást meggátolta, hogy savós patairha-gyulladásban megbetegedett. A tulajdonos, az orvosok, a tréner és a gondozó először az életéért küzdöttek, utána azért, hogy ne maradjon sánta. A több mint egy éven át tartó rehabilitáció után az eredeti tervek szerint május 9-én, a Berlin melletti Hoppegartenben futott volna ismét, a visszatérés azonban folyamatosan csúszott, előbb június 6-ra, majd a június 29-i Magyar Derbyre, végül azonban Overdose egyik viadalon sem állt rajthoz, mert trénerei szerint még nem volt megfelelő formában a versenyzéshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik