Sport

Kovács: Trianon után is jobb volt a helyzet

Az egykori ökölvívó, Kovács „Kokó” István csak akkor pályázik a MOB elnöki posztjára, ha ő lesz az egyetlen olimpiai bajnok a jelöltek között.

Kovács Istvánnal az [origo] készített egy terjedelmes interjút, melyben az olimpiai és világbajnok egykori öklöző elárulta, nem tiszteletből kellene megválasztani a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, hanem az alapján, hogy alkalmas-e a feladatra.

„Az biztos, bárki lesz is a következő MOB-elnök, amennyiben a testület visszakapja régi erejét és hatalmát, akkor szakítania kell a hagyományokkal. Nem tiszteletből kell valakit megválasztani, hanem annak alapján, hogy alkalmas-e a munka elvégzésére” – mondta Kovács István az [origo]-nak.

Kovács hozzátette, elmúltak azok az idők, amikor a kormány magára hagyta a sportágakat, mondván oldják meg maguk a problémáikat – nekik minden bizonnyal több jut a sportfinanszírozásra rendelkezésre álló közpénzekből.

Kovács István tragédiaként élte meg a magyarok pekingi olimpiai szereplését, szerinte pedig a mélyrepülés tovább folytatódott.

„Ha csak Pekingre gondolunk vagy a nemzet egészségi állapotára – mind mentális, mind fizikális értelemben -, akkor azt kell mondanom, hogy az 1900-as évek első évtizedeit, a Trianon utáni időszakot látjuk a szemünk előtt. Sőt, picivel rosszabb a helyzet, hiszen akkor mindenki nyitott volt a jobbításra, mindenki tenni akart. Ma ez nem ennyire egyértelmű, hiszen sem sportvezetői, sem sportolói vonalon, sem létesítmények szintjén nem állunk jól.”

Az interjú egésze az alábbi linken olvasható:
“Rosszabb a helyzet, mint Trianon után” – interjú a MOB elnöki posztjára pályázó Kovács Istvánnal [origo]

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik