Sport

Klicsko afrikai rivális ellen védheti meg címeit

A nehézsúlyban három profi világbajnoki övet is birtokló Vlagyimir Klicsko a nigériai Samuel Peterrel bokszol szeptember 11-én, Frankfurtban.

Az ukrán óriás menedzsmentje pénteken jelentette be a hírt, miáltal eldőlt, hogy Peter küzdhet meg a korábbi kihívóként számon tartott orosz Alekszandr Povetkin helyett az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció), a WBO (Boksz Világszervezet) és az IBO (Nemzetközi Bokszszervezet) bajnokával.

Az amatőrként olimpiai bajnok Povetkin nem jelent meg a Klicskóval közös júliusi sajtótájékoztatón, s ezt követte a bejelentés, hogy az ukrán világbajnok csapatával új rivális után néz.

Az ellenfél viszont nem új: a felek egyszer már megütköztek a ringben, méghozzá 2005-ben, s utóbb Vlagyimir Klicsko azt mondta: “ez volt pályafutásom egyik legnehezebb meccse”. A minősítésben nyilván szerepet játszott az a tény, hogy az ukránt a nigériai bokszoló háromszor is a padlóra küldte, a végén – pontozással – mégis Klicskót hozták ki győztesnek. Peter azóta is csalást emleget, így most eljöhet számára az “igazság pillanata”.

Klicsko eddigi 57 profi meccséből 54-et megnyert, míg Peternél az összmérleg: 34-3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik