Sport

Keretet szűkített a Team USA

Mike Krzyzezwski megjelölte azt a 15 játékost, akik közül 12-en utaznak majd a törökországi világbajnokságra.

Lebron James, Dwyne Wade, Chris Bosh, Carmelo Anthony, Kobe Bryant és a komplett 2008-es pekingi olimpiai aranyérmes csapat lemondta a nyári szereplést a válogatottban, így a Team USA szakmai stábjának nem volt egyszerű dolga a keret kihirdetésekor.

Mike Krzyzewski, a csapat szövetségi kapitánya szerdán megnevezett 15 játékost, akik augusztus 16-ig edzőtáboroznak New Yorkban, a tréner ezt követően jelöli ki a végeleges, 12 fős vébé-keretet. Az isztambuli világbajnokság augusztus 28-án kezdődik.

Múlt hétvégén egymással meccseltek a keret tagjai:

„Nehéz döntéseket kellett meghoznunk. Még csiszolni kell a csapatmunkán, de kétségkívül igen atletikus együttes leszünk” – mondta a csapat általános igazgatója, Jerry Colangelo.

„Magasságbeli gondokkal küzdünk, de majd a hármasokkal operálunk, úgyis közelebb van a triplavonal, mint az NBA-ben” – ezek már Krzyzewski edző szavai.

A csapatban ott van Kevin Durant, aki az NBA történelmének legfiatalabb pontkirálya lett a mögöttünk hagyott szezonban.

Íme a Team USA bő kerete:
Chauncey Billups (Denver Nuggets); Tyson Chandler (Dallas Mavericks); Stephen Curry (Golden State Warriors); Kevin Durant (Oklahoma City Thunder); Rudy Gay (Memphis Grizzlies); Eric Gordon (Los Angeles Clippers); Danny Granger (Indiana Pacers); Jeff Green (Oklahoma); Andre Iguodala (Philadelphia 76ers); Brook Lopez (New Jersey Nets); Kevin Love (Minnesota Timberwolves); Lamar Odom (Los Angeles Lakers); Rajon Rondo (Boston Celtics); Derrick Rose (Chicago Bulls); and Russell Westbrook (Oklahoma).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik