Sport

Izraeli ellenféllel meccsel Lékó

Az augusztusi, miskolci sakkparádén Lékó Péter ellenfele az izraeli Borisz Gelfand lesz.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere kijelentette, hogy a megyeszékhely értékeire a sakkal is fel lehet hívni a figyelmet, ezért az önkormányzat különös jelentőséget tulajdonít a csatának.

A szegedi nagymester a “Lékó +…” elnevezésű versenysorozat keretében először az angol Michael Adamsszel, az orosz Anatolij Karpovval, az ugyancsak orosz Vlagyimir Kramnyikkal, a norvég Magnus Carlsennel, tavaly pedig az indiai Viswanathan Ananddal mérte össze tudását Miskolcon, ahol immáron három éve nyeretlen, mivel Kramnyiktól, Carlsentől és Anandtól is kikapott.

Verőci Zsuzsa nemzetközi nagymester, a párosmérkőzés bírája elmondta: Lékó mostani ellenfele, a 42 éves Borisz Gelfand fehérorosz nemzetiségű.

Lékó számára különösen fontos az augusztus végi jó eredmény, ugyanis – a szerényebb dortmundi szereplését követően – éltáblása lesz a szeptember 20. és október 4. közötti sakkolimpián asztalhoz ülő magyar válogatottnak.

A Miskolci Nemzeti Színházban megrendezésre kerülő párosmérkőzés szabályai nem változtak: játszmánként 25-25 perc gondolkodási idejük lesz a nagymestereknek, akik lépésenként 10 másodperc bónuszt is kapnak. Ha a mérkőzés 4-4-re végződik, villámpartikban döntik el, hogy kié a győztesnek járó díszes serleg. A párosmérkőzés programja:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik