Sport

Márton és Pars a barcelonai döntőben

Pars Krisztián bejutott a kalapácsvetés döntőjébe kedden a barcelonai atlétikai Európa-bajnokságon.

A szombathelyi versenyző kissé ráijesztett a magyar csapatra, mivel csak utolsóra, azaz harmadikra biztosította helyét a szerdai fináléban. Elsőre szinte telibe találta a 75,50 méteres szintet jelző vonalat, a kijelzőn mégis csak 74,23 méter jelent meg. Másodikra nem sikerült javítania, 71,06-tal folytatta, majd harmadikra túldobta a szintet, s 76,48 méterrel meg is nyerte selejtezőcsoportja küzdelmeit.

“Már az első dobásom is 76 méter feletti lett volna, de technikailag elrontottam a végét – mondta Pars. – A döntőben nem így szeretnék kezdeni, hanem mondjuk a mostani harmadik dobással, s arra rátenni két-három métert. Mindenképpen 79 méter felett akarok dobni, helyezésről most nem szeretnék beszélni.”

Márton Anita a női súlylökők között harcolta ki a fináléban való részvételt, miután 17,84 méterrel elsőre a 17,50-es szint fölé lökte a súlygolyót.

“Nagyon-nagyon izgultam első dobóként, főleg, mert a bemelegítés nem sikerült jól. Ez a harmadik legjobb dobásom idén. Remélem, az esti döntőben is jól megy majd, de ott már minden perc ajándék.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik