Sport

Janics egyesben is indul a poznani vébén

Vajda Attila, Janics Natasa , Korisánszky Péter és Boros Gergely nyerte a kajakosok és kenusok keddi, szegedi világbajnoki pótválogatóját.

Storcz Botond szövetségi kapitány tájékoztatása szerint az olimpiai bajnok Vajda – aki sérülése miatt kihagyta a júniusi első válogatót, majd a múlt hétvégi országos bajnokságon legyőzte az Eb-n indult Sarudi Pált – magabiztosan, egy hajóhossz előnnyel utasította maga mögé riválisát.

A 2004-ben ötkarikás aranyérmes Janics csakúgy, mint vasárnap, ismét legyőzte a friss kontinensbajnok Kozák Danutát, s ezzel eldőlt, hogy egyesben ő – vb-n pályafutása során először -, párosban pedig a Szabó Gabriella, Kozák duó képviseli majd 500 m-en a magyar színeket Lengyelországban. Párosban emiatt nem is rendeztek pótválogatót, Janics társa, Kovács Katalin – Janiccsal, Benedek Dalmával és Csipes Tamarával – a négyesben kap majd szerepet a világbajnokságon.

A férfi kenusok félkilométeres távján az első fordulóban győztes Korisánszky Péter visszavágott az ob-n diadalmaskodó Nagy Péternek, a férfi kajakváltó szempontjából fontos 200 m-es versenyben pedig Boros Gergely nyert.

Storcz kedden délután véglegesíti vb-csapatát.

Eredmények (a győztesek vb-résztvevők):

férfiak:
C-1 1000 m: 1. Vajda Attila, 2. Sarudi Pál
C-1 500 m: 1. Korisánszky Péter, 2. Nagy Péter
K-1 200 m (váltó): 1. Boros Gergely, 2. Karsai Gergely

nők:
K-1 500 m: 1. Janics Natasa, 2. Kozák Danuta

Ajánlott videó