Sport

Kikaptak a kosarasok Jordániától

Vereséggel mutatkozott be a lisszaboni nemzetközi tornán a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Az arab csapat jobb volt.

Plézer Gábor, a magyar válogatott menedzsere az MTI-nek elmondta, hogy a jordán alakulat elsősorban a lepattanó labdák hatékonyabb megszerzésének köszönhette sikerét.

Az eredetileg négycsapatos portugáliai tornára Angola válogatottja nem utazott el. A magyarok vasárnap a házigazdák együttesével mérkőznek.

Eredmény – felkészülési torna, Portugália:

Jordánia-Magyarország 72-62 (17-17, 16-10, 24-19, 15-16)

Jordánia: WRIGHT 13/9, Dagles 13, Abbas 6, Soobzokov 3/3, Idais 5/3. Csere: AL-Khas 12/6, ALAWADI 11/3, Hamdan, Zaghab, Al-Sous 9/6, Abbaas -.

Magyarország: Hanga 5, Vojvoda 5/3, Molnár 5/3, Hendlein 6/3, Tóth Á. 5. Csere: CSORVÁSI 7, Horváth Á. 9/6, Wittmann 5/3, Tóth G. 4, SZABÓ ZS. 11/9, Keller -.

Mario Palma, Jordánia szövetségi kapitánya: Hektikus felkészülésünk második meccsét azért tudtuk megnyerni a jó magyar csapat ellen, mert kiválóan védekeztünk, és nem hagytuk, hogy ellenfelünk lefutáspontokat dobjon. Támadásban sok javítanivalónk van.

Mészáros Lajos, a magyar csapat szakmai igazatója: Küzdelmes meccsen, amelyen minden kosarasunk kitett magáért, voltak a védekezésben hibáink, és ezeket ellenfelünk rutinos játékosai révén kihasználta. A vereség ellenére is dicséret illeti a csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik