Sport

Rózsaszín ködben lebegett a fehérvári futball

Ahogy arról beszámoltunk, a győri 1-1 után idegenben 2-0-ra kapott ki a Videoton, így kiesett az Európa Liga-selejtezőjéből.

A találkozót követően dr. Mezey György, a Vidi szakmai igazgatója és Darko Milanic, a Maribor vezetőedzője értékelte a párharcot a vidi.hu-nak. A székesfehérvári szakember szerint a piros-kékek teljesítménye a bajnokságban jó, a nemzetközi porondon azonban még kevés.

„Összességében két küzdelmes, jó mérkőzés van a hátunk mögött. Megérdemelten jutott tovább az NK Maribor csapata, amely nagyobb nemzetközi tapasztalattal bír, mint mi. Nekünk van még mit pótolnunk, ez a két mérkőzés megmutatta, hogy nagyon messze vagyunk még attól. hogy nemzetközi téren versenyképesek legyünk. Egy kicsit rózsaszín ködben lebegett a fehérvári futball, a tavalyi év átmeneti sikerei irreális irányba vitték el a szurkolók várakozásait. Ez a maribori együttes jobb, mint mi vagyunk, ezt el kell ismerni. A mai mérkőzésen az első negyedóra után lábra kaptak és elkezdték a saját futballjukat, stílusukat játszani. A játékosaim teljesítményével egy magyar bajnokin nincs gond, ezzel lehet nyerni, de ismétlem, nemzetközi szinten ez kevés” – nyilatkozta Mezey a vidi.hu-nak.

Darko Milanic természetesen sajátjait dicsérte kiemelve a két gólt szerző Dalibor Volas teljesítményét.

„Csak dicséret illeti a csapatomat, akik mind a két mérkőzésen jobbnak bizonyultak a Videotonnál. Különösen örülök annak, hogy az előző bajnoki évad tavaszi szezonjában, a Nafta Lendavában kölcsönben játszó és most visszatért Dalibor Volas ilyen jó teljesítményt nyújtott és két találatot is szerzett a mai visszavágón, ezzel továbbjuttatva csapatunkat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik