Sport

Banki malőr miatt nem indul a Körmend az EuroChallenge-ben

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke levélben kért magyarázatot.

Ahogy arról korábban írtunk, a Körmend férfi kosárlabdacsapata többször is jelezte, hogy indulna az EuroChallenge sorozatban, erre azonban végül nem került sor. Szabó-Forrai Zsolt tulajdonos a BB1.hu-nak adott interjújában elmondta, az utalás átfutásához a szokásosnál jóval több idő kellett, így kicsúsztak a határidőből.

„Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy az egy-két napos átfutású banki tranzakció éppen most fog elhúzódni több napra. Egyszerűen annyira feltorlódtak a kérelmek, hogy a felügyeletnek idő kellett a feldolgozásukhoz. Ennek egyébként nem csak mi láttuk kárát, de jó néhány magyar bank is szenvedő alanya volt.”

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke levélben kért magyarázatot, mivel szerinte a magyar kosárlabda látja ennek a kárát. Szabó-Forrai a BB1.hu-nak elmondta, a FIBA megértette a helyzetet és úgy véli, amiatt nem leszünk hátrányosan megkülönböztetve.

Az incidens ellenér úgy tűnik, hogy ki tud lépni az európai kupaporondra az együttes.

„Arra kértem a csapat vezetőit, hogy vizsgálják meg a CEBL kupában való indulás lehetőségét. Azt gondolom, hogy jobb ez is, mint a semmi. A csapat pedig így is találkozhat külföldi csapatokkal.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik