Sport

Gyulay Zsoltnak nem tetszik a MOB-elnök körüli hercehurca

A szöuli olimpia kétszeres aranyérmes kajakosa szerint jelenleg nem az a legfontosabb, ki lesz a MOB elnöke.

Schmitt Pál vasárnap jelezte, lemond tisztéről, mivel köztársasági elnökként nem maradhat MOB-elnök. Utódaként a MOB-alelnök Gyulay mellett elsősorban Kovács István elnökségi tag, valamint Vaskuti István, a hazai és a Nemzetközi Kajak-Kenu szövetség alelnökének neve merült fel. Koko szándékairól mi is beszámoltunk.

“Addig, amíg ez a poszt nincs kiírva, nem kívánok ezzel a kérdéssel foglalkozni. Szomorúnak tartom, hogy hetek-hónapok óta folyik a találgatás Schmitt Pál utódjáról, miközben inkább a MOB jogosítványairól, a sportirányításban betöltendő szerepéről kellene értekezni. Miközben mindenki a személyi kérdésekkel foglalkozik, mások elviszik előlünk a feladatokat” – mondta az MTI-nek hétfőn a 45 éves sportvezető.

Ahogy fogalmazott: rengeteg tennivaló akad, illetve akadna. Ezek közül elsősorban a 2012-es londoni olimpiai felkészülést, a nemzeti edzői státusz és az egycsatornás finanszírozási rendszer megteremtését említette.

“Emellett több mint egy éve készítjük elő az augusztusi ifjúsági ötkarikás játékokat, az előkészítő bizottság vezetőjeként bízom a sikeres szereplésben. Én is utazom Szingapúrba, s majd ha augusztus végén visszajövök, egyeztetünk elnök úrral, hogy neki mik a tervei a poszttal kapcsolatban. Még egyszer hangsúlyozom: most nem az a kabinetkérdés, hogy ki lesz a MOB elnöke” – fogalmazott Gyulay Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik