Sport

Csellel indulhat a KHL-ben a cseh csapat

Egy trükkös székhelyváltoztatásnak köszönhetően a következő szezonban szerepelhet az orosz profi jégkorongligában (KHL) egy cseh másodosztályú csapat.

A HC Lev Hradec Kralove előbb a cseh szövetségnél kérelmezte, hogy indulhasson a KHL-ben, de miután elutasításra talált, azonnal áthelyezte a klub székhelyét a 430 km-re keletre fekvő, szlovákiai Popradba. Az ottani, 5000 férőhelyes csarnok mindenben megfelel az orosz liga előírásainak, így a kiscsapat szeptember 11-től az első olyan résztvevő lesz a KHL-ben, amely nem az egykori Szovjetunió területéről érkezik.

A KHL vezetője, Alekszandr Medveygev azt mondta: a cseh-szlovák egyesület keményen megdolgozott az indulás jogáért. A szlovák szövetségnek sincs semmi ellenvetése az “akcióval” kapcsolatban.

A cseh drukkerek ugyanakkor éles kritikával illeték a helyi szövetséget, mondván: ahelyett, hogy Hradec Kralovéban láthatnák a KHL-ben szereplő cseh klasszisokat, Jaromir Jagrt (Omszk) és Dominik Haseket (Szpartak Moszkva), Szlovákiába kell utazniuk, ha szurkolni akarnak nekik.

Az előző idényben 21 orosz együttes mellett egy-egy fehérorosz, kazah és lett csapat szerepelt az orosz profi jégkorongligában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik