Sport

Öttusa Eb – csak Tóth Adrienn vívott jól

A magyar versenyzők közül csak a kilencszáz pont fölé jutó Tóth Adrienn vívott eredményesen a debreceni öttusa Európa-bajnokság női versenyének szombati döntőjében.

Tóth 21 ellenfelét győzte le, és 14-től kapott ki, az ezért járó 904 ponttal holtversenyben a hetedik helyen áll az úszás előtt.

Gyenesei Leila – bár az idény legtöbb versenyén 800 pont feletti produkciót nyújtott – ezúttal 784-et szedett össze 16 sikeresen megvívott asszóval, amihez 19 vereség társult. Kovács Sarolta és az egyéni induló Pataki Viktória 14/21-gyel zárt. Gyenesei 20., Kovács és Pataki – egyformán 736 ponttal – 24. az első szám után.

Huszonöt győzelmével 1000 pontot szorgoskodott össze a lett vívóválogatottban is gyakran megforduló Jelena Rublevska. A nyitány után a 24 sikeres asszóval 976 pontos olimpiai bajnok német Lena Schöneborn és orosz Jevdokija Grecsisnyikova a második.

Csapatban az oroszok állnak az élen, őket a britek, az olaszok és a magyarok követik. A döntőben hét válogatott szerepel komplett, azaz háromfős együttessel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik