Sport

Michelisz Angliában is a legjobb újonc volt

Michelisz Norbert a Túraautó Világbajnokság Brands Hatch-i időmérőjén a kilencedik helyet szerezte meg, így ezúttal is a legjobb újoncként zárta a kvalifikációt.

A Túraautó Világbajnokság (WTCC) angliai időmérőjének első szakasza elején Michelisz Norbi legjobb SEAT-osként a negyedik helyet szerezte meg, majd a szintén újonc Barth is javítani tudott, így a magyar versenyző visszacsúszott a hatodik helyre.

A Q1 félidejéhez érve számos pilóta futott sikeres gyorskört, így a Zengő-Dension Team pilótája a 12. helyre csúszott vissza, míg az élre a Chevrolet csapat pilótái álltak, sorrendben Huff, Menu és Muller.

Az utolsó percekben némileg átrendeződött a mezőny eleje: az olasz világbajnok Tarquini (SEAT) feljött a harmadik helyre, míg Monteiro (SEAT) a hatodik helyet szerezte meg. Michelisz Norbi így visszacsúszott a nyolcadik helyre, azonban így is bejutott az időmérő második szakaszába.

A Q2 feléhez érve az ötös rajtszámmal versenyző magyar pilóta az ötödik helyre hozta fel a dízel Leont, míg az élre az Independent kategóriában egy BMW-vel versenyző Turkington állt. Tarquini feljött a második helyre, míg Michelisz Norbi visszacsúszott a kilencedik pozícióba.

Az időmérőt végül Muller nyerte, őt sorrendben Huff és Menu követi. A vasárnapi első verseny első öt rajthelye az alábbiak szerint alakul:

1. Muller (Chevrolet Cruze) 1.32.481
2. Huff (Chevrolet Cruze) 1.32.678
3. Menu (Chevrolet Cruze) 1.32.828
4. Turkington (BMW 320si) 1.32.842
5. Tarquini (SEAT Leon TDI) 1.32.873
9. Michelisz (SEAT Leon TDI) 1.33.261

Ajánlott videó

Olvasói sztorik