Sport

Ezüstérmes a női csapat az öttusa EB-n

A Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta összetételű magyar csapat a németek mögött végzett a második helyen.

A harmadik helyre a britek futottak be a debreceni Gyulai István Stadionban. Egyéniben Gyenesei Leila ötödik, Tóth hetedik, Kovács 18. lett. Az egyéni induló Pataki Viktória a 31. helyen zárt. Győzött – címét megvédve – a francia Amélie Cazé, másodikként az olimpiai bajnok német Lena Schöneborn, míg harmadikként a litván Donata Rimsaite ért célba.

“Mind a három lány, sőt az egyéni induló Pataki Viktória is mindent megtett a sikerért, valamennyien nagyon jól versenyeztek. Még hiányzik nekik a rutin, de tudni kell, hogy a magyar a legfiatalabb csapat. Ha majd több tapasztalatuk lesz, még jobb helyezéseket érhetnek el” – értékelt az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

A csütörtöki selejtezőben 42 versenyző indult, közülük 36 jutott a fináléba, amelyben hét válogatott volt teljes, azaz háromfős.

Vasárnap a férfiak döntőjét rendezik, három magyarral – a tavaly világbajnok, Eb-harmadik Marosi Ádámmal, valamint Kasza Róberttel és a csak az egyéni versenybe nevezett Németh Róberttel – a mezőnyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik