Sport

Michelisz kedvenc pályáján bizonyíthat

A magyar versenyző a hétvégén már újra pontokat szerezne a Túraautó Világbajnokságon.

A balszerencsés portugál verseny után a legendás angliai pályán, Brands Hatch-ben folytatódik a világbajnoki sorozat. A két héttel ezelőtti portimaói versenyhétvége után – ahol Michelisz Norbi a második futamon technikai probléma miatt az első helyről kényszerült feladni a versenyt – július 17-én és 18-án az angliai Brands Hatch 3,7 kilométer hosszú pályája (kétszer 14 kör) következik a sorban.

„Az elmúlt négy évben mindössze egyszer tudott ezen a pályán nyerni a SEAT, a nyújtott kanyarok elsősorban a BMW-nek kedveznek. Ettől függetlenül bizakodó vagyok, és úgy gondolom, az első öt rajthely valamelyikét meg tudjuk szerezni az időmérőn, és a versenyen is hasonló eredményre számítok” – mondta el a zengodensionteam.com oldalnak Michelisz Norbi.

A magyar versenyző számára nem ismeretlen a pálya, ugyanis 2009-ben Brands Hatch-ben indulhatott második alkalommal vendégszereplőként a Túraautó Világbajnokságban. A bemutatkozás olyan jól sikerült, hogy egy benzines SEAT Leonnal sikerült bejutnia az időmérő második szakaszába, amire a vendégszereplők között korábban nem volt példa.

A Zengő-Dension Team pilótája a tavalyi versenyen a leggyorsabb kört megfutva pontot is szerzett, így nem véletlen, hogy az angliai versenypálya Michelisz Norbi egyik nagy kedvence.

A világbajnokság állása:

1. Yvan Muller (francia) 164 pont
2. Gabriele Tarquini (olasz) 149 pont
3. Andy Priaulx (francia) 117 pont
11. Michelisz Norbert (magyar) 34 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik