Sport

Rossi már a hétvégén versenyezne

Már a hétvégi Német Nagydíjon visszaülne a motorra Valentino Rossi, aki hat héttel ezelőtt az olasz futam szabadedzésén szenvedett súlyos sérüléseket.

“Nagyon remélem, hogy az orvosaim szerint is versenyezhetek majd, holnap néz majd meg egy egészségügyi ellenőr, ezt követően születik majd meg a végső döntés” – nyilatkozta a kilencszeres világbajnok sztár.

A 31 éves Rossi a rehabilitáció alatt négy versenyt hagyott ki, ezzel pedig a hetedik helyre csúszott vissza a vb-pontversenyben, amelyet yamahás csapattársa, a spanyol Jorge Lorenzo vezet. Az előző versenyen, a Katalán Nagydíjon a japán Josikava Vataru helyettesítette Rossit.

“Nagyon szeretném újra látni a többieket, és ott lenni a paddockban, elfáradtam abban, hogy otthon legyek” – tette hozzá Rossi.

A rendkívül népszerű, Doktor becenévre hallgató pilóta június 5-én, a mugellói Olasz Nagydíj szabadedzésén bukott hatalmasat, s jobb lábában a sípcsont és a szárkapocscsont is eltörött. Rossit az eset után kétszer is megműtötték, s az orvosok akkor még 4-5 hónapra jósolták felépülésének idejét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik