Sport

Már tart Visegrádon a terepíjász világbajnokság

Olimpiai versenyszámot is rendeznek a Dunakanyarban, több mint 230 versenyző részvételével.

A visegrádi Salamon-toronyban ünnepélyes keretek között nyitották meg a terepíjászok világbajnokságát. A versenyzők esküjének szövegét az olimpiai kategóriában induló Pálinkás Krisztina mondta el.

A világ legjobb íjászai egy középkori lovagi tornán, majd egy dunai hajózáson vettek részt. A versenyzőket lenyűgözte az impozáns környezet – írja a mob.hu az íjászszövetségre hivatkozva.
A keddi hivatalos edzésen már valamennyi akkreditált sportoló gyakorolt, a felszereléseik ellenőrzése is megtörtént, amelyen a későbbiekben már nem lehet változtatni.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy még el sem kezdődött a vb, de már most mindenki dicséri a helyszínt és a szervezést” – nyilatkozta Vánky Sebastian, a Magyar Íjász Szövetség elnöke.

A végső akkreditálás szerint 26 ország, 237 versenyzője indul a magyarországi világeseményen. Szerdán valamennyi kategóriában, három pályán zajlanak majd a selejtezők, ahol méretlen távon háromszor 24 célra lőhetnek az íjászok. Csütörtökön már mért távon folytathatják a versenyt, és az így kialakult eredmények alapján a legjobb 16 jut majd tovább a pénteki versenynapra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik