Sport

Nicky Hayden szerint Stoner segíthet a Hondán

A korábbi világbajnok jó döntésnek tartja, hogy Stoner távozik a Ducatitól.

Nicky Haydennek semmi kétsége sincs afelől, hogy Casey Stoner hozzásegíti a Hondát ahhoz, hogy ismét meghatározó csapat legyen a Moto GP-ben.

Stoner 2010 végén hagyja el a Ducatit, hogy a Hondát győzelemre vezesse, de legalábbis esélyes motorrá tegye. A japán gyár 2003 óta csak egyetlen világbajnoki címet szerzett, azóta a Ducati és a Yamaha árnyékában dolgozik.

A Honda Stonerben látja a lehetőséget, a Moto GP 2006-os világbajnoka (éppen a jelenleg botladozó csapat színeiben szerezte a címet), Nicky Hayden az egyik amerikai tévéadónak azt nyilatkozta, Casey gyors tud lenni – akárhol is versenyez.

“Körbenézve a csapatok és a pilóták között, ő az egyetlen, aki hihetetlenül gyors versenyzésre képes, akármelyik motorra is ül rá. A Ducati nagyon bízik benne, jó bandát alkotnak. A Honda már más tészta ilyen szempontból: ha viszi magával a csapatának tagjait, könnyebb dolga lesz” – mondta Hayden, aki úgy gondolja, Stoner igényli, hogy legyenek mellette segítők, akik maximálisan hisznek és bíznak benne, nem mellékesen szurkolnak is neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik