Sport

A Crvena Zvezda indulna a magyar bajnokságban

2011-től szerb csapattal bővülhet a magyar–román közös jégkorongbajnokság, nyilatkozta a belgrádi csapat magyar edzője.

A jegkorong.blog.hu oldal készített interjút Szakács Ferenncel, a Crvena Zvezda szakmai vezetőjével. A piros-fehérek az előző szezonban junior szinten már elindultak a magyar bajnokságban, megelőzték az Újpestet, a bronzmeccsen kétszer legyőzték a Dunaferrt is. Ezeknek a sikereknek is köszönhető, hogy Szakácsot kinevezték a felnőttek élére.

“Felnőttcsapatunk egyelőre csak a szerb bajnokságban indul, ami nem túl komoly versengés. A legjobb szerb csapat jelenleg a Partizan, amely a Slohokej Ligában ezüstérmes lett, a válogatott játékosok hetven százaléka ott játszik. Mi a fiatalokat adjuk a nemzeti csapatba, amely idén kiesett a divízió 2-be.

A felnőtt Crvena Zvezda nem sokban különbözik a juniorcsapatunktól, 4-5 idősebb játékossal egészül ki. De az U20-as csapatunk is nagyon fiatal, több mint felerészben U18-as játékosok adják a keretet. Ezért még legalább egy évet idősödniük kell, és a tapasztalatszerzés is nagyon fontos számukra. Aztán 2011-től komolyabb terveink vannak, indulni kívánunk a Mol Ligában” – mondta az erdélyi születésű magyar szakember.

Szakács Ferenc hozzátette, anyagi és infrastrukturális értelemben már készen állnának az indulásra, de szakmailag még nem, ezért egyelőre marad a magyar U21-es bajnokság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik