Sport

Kiizzadt magyar siker Irán ellen

Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott szombaton egy ponttal legyőzte Irán csapatát Bormióban.

A BB1.hu beszámolója szerint Mészáros Lajos legénysége végig partiban volt ellenfelével, azonban az ázsiaiak nyolc egységgel elhúztak az utolsó felvonás elején.

A magyar válogatott egy nagy hajrával visszajött a meccsbe, a végén pedig egypontos sikert aratott. A csapat holnap indul haza, a Jordánia ellen elmaradt meccset az Ausztriában edzőtáborozó grúzok ellen pótolhatja a brigád.

“Kemény mérkőzést játszottunk. Két jól védekező gárda találkozott ma a parketten. Ne felejtsük el, hogy ellenfelünk VB döntőt játszott csapat volt! A tegnapi mérkőzésekből a fiúk már megízlelhették az igazi nemzetközi mérkőzések hangulatát, és úgy látszik ebből tanultunk is már valamit. Ellenfelünk már az elején letámadott, irányítónkat igyekezték kikapcsolni a játékból. Mi azonban ma nagyon elszántak voltunk. Végig partiban voltunk az irániakkal, igaz a negyedik negyed elején 8 ponttal elhúztak, azonban nem adtuk fel. Remek véghajrának köszönhetően fordítottunk, és megnyertük a találkozót. A csapat minden tagja dicséretet érdemel” – idézi Mészárost a BB1.hu.

Eredmény:
Magyarország-Irán 64-63 (14-18, 18-18, 19-17, 13-10)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik