Sport

Úszó Eb – Több mint hét érmet remél Kiss László

A négy évvel ezelőttinél nagyobb termést remél a válogatott szövetségi kapitánya.

A 2006-os budapesti Eb-n két aranyat, egy ezüstöt és négy bronzot szereztek a mieink, de Kiss László szerint idén, az augusztus 9. és 15. között esedékes margitszigeti kontinensviadalon többre lehetnek képesek a magyar úszók.

A szövetségi kapitány az e heti, egri országos bajnokság alkalmából tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy elsősorban Cseh Lászlótól, Gyurta Dánieltől és Hosszú Katinkától vár sokat az Eb-n, de kellemes meglepetést szerezhet Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes és Jakabos Zsuzsanna is, továbbá a Cseh mellett induló vegyesúszó, akár Kis Gergő, akár Verrasztó Dávid jusson is a döntőbe.
A szakvezető külön említette még a 4×200 méteres női gyorsváltót, amely szerinte szintén felállhat az Eb-dobogóra.

A szerdától szombatig tartó egri ob-ról Kiss László elmondta, hogy 35 egyesületből legalább 210 úszó próbál szerencsét, s ez az utolsó alkalom az Eb-csapatba kerülésre.
A margitszigeti versenyek előtt tartják a balatonfüredi nyíltvízi viadalokat, amelyeken a magyar hosszútávúszók közül Risztov Éva, az egykori “normálmedencés” kiválóság érheti el a legjobb eredményt.
“Bízom benne, hogy Éva érmes lesz a Balatonon” – monda a kapitány.

Gyárfás Tamás, a honi úszószövetség és az Eb szervezőbizottságának elnöke arról beszélt, hogy a hivatalos kezdőnapja a kontinenstalálkozónak augusztus 5-e lesz, amikor az Eb fővédnökeként az időközben köztársasági elnökké választott MOB-elnök, Schmitt Pál nyitja meg a sportági csúcseseményt. A “kísérőműsorban” pedig vízilabda is helyet kap: Kemény Dénes szövetségi kapitány kerete oszlik két részre, s Budapest-Vidék címen mérkőznek meg az olimpiai bajnoki címvédő társulat tagjai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik