Sport

Michelisz az élről állt ki

Egészen jól sikerült a hétvégi verseny a magyar fiúnak a Túraautó Világbajnokságon, még akkor is, ha kiesett.

Az időmérő edzésen Michelisz Norbert ismét a legjobb eredmény érte el az újoncok között.

Ami a versenyt illeti: Michelisz Norbi körökön át vezetett a Túraautó Világbajnokság (WTCC) portimaói versenyhétvégéjének második futamán. Rossz hír viszont, hogy végül nem lett belőle győzelem, mert fel kellett adni a futamot. Ám addig is volt esemény bőven a Portugál versenyen.

Az első, 11 körös verseny repülőrajtját követően Michelisz Norbi visszacsúszott a hatodikról nyolcadik helyre, miután a tülekedés helyett inkább a külső biztonságos évet választotta, azonban a második körben máris visszaszerzett egy pozíciót.

Az élen ezelatt Tiago Monteiro, Yvan Muller és Gabriele Tarquini autózott. Michelisz Norbi és a dán Michel Nykjaer nagy csatát vívott, amelyet a magyar tehetség elvesztett és visszacsúszott a tizedik helyre, miután az egyik kanyarból rosszul jött ki és mások is megelőzték.

Ezután megkezdődött a csillaghullás, a gumik nem bírták a terhelés. A nyolcadik körben Yvan Mullernek rövid ideig sikerült megelőznie Monteirót, míg Gené a hatodik helyről, Robert Huff pedig a negyedik helyről kényszerült feladni a viadalt. Norbi így a hetedik helyre jött fel.

Az élen nagy csata folyt az első helyekért, és a negyedik helyen autózó Augusto Farfus is felzárkózott az élbolyra. Az utolsó körben sok változás nem történt, így a hazai pályán versenyző Monteiro (+25 pont) állhatott fel a dobogó legfelső fokára, őt sorrendben Muller (+18 pont) és Tarquini (+15 pont) követte. A hímesházi versenyzőt a hetedik helyen (+6 pont) intették le, így legjobb újoncként a második helyről rajtolhat a második versenyen.

Az állórajtotot remekül elkapva Michelisz Norbi az első helyre tudott feljönni, míg Fredy Barth az élről indulva visszaesett a nyolcadik helyre. A második körben Alain Menu támadni kezdte a továbbra is élen autózó magyar pilótát, és a világbajnok Tarquini is felzárkózott az első két autóra.

A negyedik körben Menu és Tarquini sikeresen megelőzte Michelisz Norbit, aki műszaki probléma miatt fokozatosan visszacsúszott a 17. helyre. Később feladni kényszerült a versenyt. Az elektronika adta meg magát a SEAT-ban.

Az élen továbbra is Tarquini, Menu és Muller autózott. Gené az utolsó körben defekt miatt kiesett, míg a második, 11 körös versenyt Tarquini (+25 pont) nyerte, őt sorrendben Muller (+18 pont) és Huff (+15 pont) követte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik