Sport

Vereség Kínától, 6. a magyar csapat

A magyar válogatott a 6. helyen végzett a női vízilabda Világliga kaliforniai nyolccsapatos Szuperdöntőjében, miután a zárónapi helyosztón egy góllal kikapott Kína legjobbjaitól.

A budapesti idő szerint szombat éjjeli mérkőzésen Petrovics Mátyás alakulata gyakorlatilag végig hátrányban játszott, 3-3 után a kínaiak rendre egy-két góllal vezettek, s bár fél perccel a lefújás előtt még egytalálatnyira felzárkózott a magyar válogatott, az egyenlítésre már nem maradt idő.

A két együttes csoporttalálkozóján Drávucz Ritáék voltak a jobbak, azon a meccsen 11-7-es magyar siker született.

Petrovics Mátyás így értékelte az nvv.hu honlapnak a tornát 3 győzelemmel és 3 vereséggel záró csapata produkcióját:

“Ennyi fiatal játékostól még nem vártam ilyen teljesítményt és helytállást, előrébb tartunk, mint gondoltam. Most egy hét pihenő következik, mielőtt elkezdenénk a közvetlen felkészülést az Európa-bajnokságra, ami az olimpia szempontjából fontos számunkra.” eredmény, az 5. helyért:

Kína-Magyarország 8-7 (1-0, 2-3, 4-3, 1-1)

——————————————

a magyar góldobók: Kisteleki Dóra, Drávucz Rita 2-2, Szücs Gabriella, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó 1-1

A Világliga Szuperdöntőjét a házigazda Egyesült Államok válogatottja nyerte, amely az első helyért lezajlott csatában büntetőpárbajban kerekedett felül Ausztrália együttesén. A bronzérmes az oroszokat ugyancsak ötméteresekkel verő görög csapat lett.

A helyosztók eredményei:

a 7. helyért: Hollandia-Kanada 8-6

a 3. helyért: Görögország-Oroszország 8-7

az 1. helyért: Egyesült Államok- Ausztrália 12-11

A Világliga Szuperdöntőjének végeredménye: 1. Egyesült Államok, 2. Ausztrália, 3. Görögország, 4. Oroszország, 5. Kína, 6. MAGYARORSZÁG, 7. Hollandia, 8. Kanada

Ajánlott videó

Olvasói sztorik