Sport

Parádésan szerepeltek a magyarok

500 méteren három arany- és egy ezüstérmet, 200 méteren pedig két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szereztek a versenyzőink.

Véget értek a döntők, a spanyolországi Trasonában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon

A 200 méteres győzelmeket Janics Natasa (K-1) és a Kovács Katalin, Janics páros (K-2) szállította.

A világversenyen ezúttal debütáló női kenu egyes számban csak hárman neveztek, közülük a magyar induló, Marschalkó Alexandra a második helyen végzett.

Dombi Rudolf, Beé István kajakos duó bronzérmet szerzett.

A Kovács Gergely, Végh Attila kettős (C-2) hetedikként ért célba, Molnár Péter (K-1), valamint Kovács Gergely egyesben pedig egyformán nyolcadikként zárt.

500 méteren Kozák Danuta és Szalai Tamás révén mindkét kajak egyes szám magyar győzelmet hozott – utóbbi sikere bombameglepetés -, és a Kovács Katalin, Janics Natasa duó is verhetetlen volt. Az ebben az összeállításban először induló Szabó Gabriella, Kozák, Csipes Tamara, Benedek Dalma alkotta női kajak négyes hajszállal kikapott az örök rivális németektől, így másodikként zárt.

A Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakos duó ezúttal nem fért fel a dobogóra, negyedik lett, míg a kenusoknál Korisánszky Péter és a Varga Dávid, Széles Gábor duó is ötödikként végzett fél kilométeren.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik