Sport

Női vízilabda Világliga – kikapott a magyar csapat

Nem jutottak elődöntőbe a mieink, miután büntetőpárbajban alulmaradtak a görögökkel szemben.

A Világliga nyolccsapatos kaliforniai szuperdöntőjében Petrovics Mátyás együttese magyar idő szerint péntek kora hajnalban szállt medencébe. A viadal honlapjának beszámolója szerint a magyar válogatott elképesztően rosszul kezdett, s ellenfele elhúzott 4-0-ra. A folytatásban se sokat javult a gárda teljesítménye, olyannyira, hogy a harmadik negyedben már 10-4 is volt a görögök javára. Innen kezdte meg a felkapaszkodást a magyar csapat, amely a negyedik nyolc percben beérte a helléneket, jöhettek a 4 méteresek, amelyek értékesítésében azonban a görögök voltak jobbak.

“Az első két játékrészben veszítettük el a mérkőzést. A védekezésünkön változtatva később visszajöttünk a meccsbe, mert akkor már elhittük, hogy képesek vagyunk erre.” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

A folytatásban az 5-8. helyért Magyarország azzal a Kanadával játszik, amelytől a csoportmérkőzések nyitókörében 11-9-re kikapott.

Eredmény, negyeddöntő:

Görögország-Magyarország 14-13 (4-1, 4-3, 2-3, 1-4 – büntetőkkel 3-2)

A magyar góllövők: Szücs Gabriella 5, Drávucz Rita, Keszthelyi Rita 2-2, Kisteleki Dóra, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Jancsó Patrícia 1-1

A magyarok következő mérkőzése:

Az 5-8. helyért:
Magyarország-Kanada, péntek, 23:30.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik