Sport

Kajak-kenu Eb – 500 méteren is jók a magyarok

A péntek déli előfutamok után hat magyar egység már készülődhet a döntőre az 500 méteres távon.

A spanyolországi Trasonában zajló kontinensviadalon a fél kilométeres távon féltucat hajó volt érdekelt Storcz Botond szövetségi kapitány csapatából, a kenu párosoknál (Varga Dávid, Széles Gábor) ugyanis a kevés nevező miatt csak finálét rendeznek. Az ebben a számban nemzetközi szinten először induló Kozák Danuta (K-1), a kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, Janics Natasa, illetve a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor duó (K-2), valamint a Szabó Gabriella, Kozák, Csipes Tamara, Benedek Dalma alkotta női kajak négyes egyformán magabiztos futamgyőzelemmel került egyből a vasárnapi döntőbe, míg Korisánszky Péter (C-1) egy második hellyel biztosította a helyét a végjátékban.

A kajak egyesek mezőnyében érdekelt Szalai Tamás – a viadal honlapja szerint – csak ötödik lett, így ő a délutáni középfutamban javíthat.

“Mindenki nagyon jól ment, egyedül Béka (Szalai – a szerk.) kényszerül középfutamra, de szerintem neki sem fog gondot okozni a fináléba kerülés” – mondta az MTI-nek Storcz Botond.

A péntek délutáni programban mindössze két magyar egység érdekelt: 1000 méteren Kucsera Gábor, 500 méteren Szalai Tamás száll vízre a középfutamok során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik