Sport

Prokop úgy tűnik, tényleg visszavonul

Sokan fellélegeznek a kézilabda-társadalom tagjai közül: bejelentette visszavonulását az osztrák Hypo botrányhős mindenese.

Gunnar Prokop az európai kézilabda egyik legellentmondásosabb figurája. Egyrészt igazi kézilabda fellegvárat épített ki a Hypo Niederösterreich alapítójaként, másrészt sorozatos botrányai során tekintélyét és méltóságát is elvesztette már.

A pénteken a hetvenedik születésnapját ünneplő Hypo-mindenható 38 évnyi munka után köszönt el a klubtól.

“Nehéz szívvel hoztam meg ezt a döntést, de mindenki, aki engem ismer, tudja, hogy nem az az ember vagyok, aki a középszinttel beéri. Nagyot csalódtam a klub vezetésében, amely olyan döntéseket hozott, amelyek által nem tudja garantálni azokat a sikereket, amelyeket a Hypo az előző 25 évben elért” – olvasható Prokop nyilatkozata a handball.hu oldalon.

A Hypo nyolcszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, de Prokop távozása alapvetően határozhatja meg a klub jövőbeni sorsát, a játékosok igazolását, nemkülönben az anyagi lehetőségeket.

Prokop két éve a Bajnokok Ligájában a Metz ellen – talán utolsó botrányos viselkedéseként – egy francia támadást úgy akadályozott meg, hogy tiszta játékidőben berohant a pályára, és nekiment az egyik francia játékosnak.

Íme a botrányos jelenet:

Gunnar Prokop pár éve már bejelentette visszavonulását, kérdés, a szerdai döntés végleges-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik