Sport

Még a királynő is megnézheti a wimbledoni rekordmeccset

A minden rekordot megdöntő, 10 órája tartó mérkőzést mindenki hitetlenkedve figyeli.

John Isner-Nicolas Mahut első fordulós meccse sötétedés miatt már másodszor szakadt félbe tegnap este. Az események elképesztik a riválisokat is. “Teljesen lenyűgöző” – mondta például a férfi címvédő Roger Federer az összecsapásról, melyet kedden este a negyedik játszma után kellett először abbahagyni a feleknek, s a több mint hét órája zajló ötödik szettjét (59:59) jóval a svájci sztár második fordulós, négyszettes, közel háromórás meccse előtt kezdték el, s jóval annak zárása után sem tudták befejezni.

“Hihetetlen” – bökte ki a szintén ámuldozó tavalyi finalista, Andy Roddick. “Hosszabb mint egy maraton” – mondta a női egyes ötszörös győztese, Venus Williams.

A küzdelem tehát folytatódik, a résztvevők továbbra is eltökéltek. “Soha ilyen nem lesz többet, soha” – nyilatkozta Isner. “Ő is fantasztikusan szervál és én is.”

“Mindketten úgy küzdünk mint még soha. Valakinek győznie kell, úgyhogy holnap visszajövünk, és meglátjuk, ki lesz a nyerő” – mondta tegnap este a világranglistán 148. helyen álló és a selejtezőből főtáblára jutott Mahut.

A mérkőzés már most a játék minden rekordját megdöntötte. Így például az eddigi leghosszabb meccs 6:33 óra hosszú volt, Isnerék pedig csak az ötödik szettet több mint hét órája játsszák. A legtöbb ászt, 78-at a horvát Ivo Karlovic ütötte egy meccsen, most Isner 98, Mahut pedig 95-nél jár.

A találkozó csütörtökön, a 18-as pályán folytatódik két női mérkőzést követően a harmadik párban, várhatóan 16:30 órától.
A csütörtöki nap mindenképpen különleges lesz Wimbledonban, mivel – 33 év után először – kilátogat II. Erzsébet brit királynő is, aki nem tervezte, de talán a 18-as pályát is útba ejti csütörtök délután…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik