Sport

Kézilabda BL: kemény csoportban a Veszprém

A Montpellier és a Hamburg is a veszprémiek ellenfele lesz a BL-csoportkörében.

Két magyar csapat várta a mai bécsi sorsolást: a Veszprém az első, a Pick-Szeged a harmadik kalapban kapott helyet.

A veszprémiek a francia Montpellier, a német Hamburg, a dán Kolding és a svéd IK Savehof ellen lépnek majd pályára, és csatlakozik a csoporthoz egy selejtezőből érkező ellenfél is. A Montpellier és a Hamburg – hasonlóan a Veszprémhez – csak a legjobb 8 között búcsúzott az előző szezonban.

A Szegednek a legutóbbi sorozatban a legjobb négy közé jutó orosz Csehovszkije Medvegyi, a dán AaB, a spanyol Valladolid, a svájci Kadetten Schaffhausen és egy selejtezőből érkező ellenfél jutott.

A csoportokból az első négy helyezett jut tovább a legjobb 16 közé.

A sorsolás eredménye:

A csoport: Kiel (német); Celje (szlovén); Barcelona (spanyol); A szabadkártyás selejtezőből győztese (Ademar León (spanyol), Velenje (szlovén), Bjerringbro Silkeborg (dán), Löwen (német)); Chambery (francia); Kielce (lengyel).

B csoport: MKB VESZPRÉM (magyar); Montpellier (francia); Hamburg (német); Kolding (dán); IK Savehof (svéd); Az 1. kvalifikációs csoport győztese (Tatran Presov (szlovák), Drammen (norvég), Bregenz (osztrák), Besiktas (török)).

C csoport: Csehovszkije Medvegyi (orosz); AaB Handball (dán); PICK SZEGED (magyar); Valladolid (spanyol); Kadetten Schaffhausen (svájci); A 2. kvalifikációs csoport győztese (Metalurg Szkopje (macedón), ZTR Zaporizzsja (ukrán), Dinamo Minszk (fehérorosz), Porto (portugál)).

D csoport: Ciudad Real (spanyol); CO Zagreb (horvát); HC Szentpétervár (orosz); Flensburg (német); Bosna Szarajevó (bosnyák); Constanta (román).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik