Sport

WTCC: Michelisz Norbi ismét pontokat szerzett

Michelisz Norbert a Túraautó Világbajnokság (WTCC) zolderi versenyhétvégéjén mindkét futamon a hetedik helyre hozta be autóját, így ismét értékes világbajnoki pontokat szerzett.

A repülőrajtot követően Michelisz Norbert visszaesett a nyolcadik helyre, az élen pedig Gené átvette a vezetést Tarquinitől. A második körre a magyar tehetség javítani tudott, és feljött a hatodik helyre, Huff azonban sikeresen megelőzte a hímesházi pilótát.

A holland Coronel folyamatosan támadta Norbit, azonban a Zengő-Dension Team versenyzője meg tudta védeni pozícióját, majd az ötödik körre el is szakadt üldözőjétől. A 13 körös első verseny félidejében Gené, Tarquini és Muller állt az élen, míg Michelisz Norbi a hetedik helyen állt.

A BMW-s Priaulx lendületet szerzett, és Coronelt megelőzve üldözőbe vette a magyar tehetséget. Michelisz Norbi azonban kiváló versenyzéssel tartani tudta a távolságot a brit versenyző előtt.
Két körrel a vége előtt Priaulx nagyon megindult, azonban a felálláson már nem tudott változtatni, így a dobogóra sorrendben Gené (+25 pont), Tarquini (+18 pont) és Muller (+15 pont) állhatott fel.

Michelisz Norbi a legjobb újoncként a hetedik helyen (+6 pont) ért célba, így a fordított rajtrács elvének köszönhetően a második helyről rajtolhatott a második versenyen.

Michelisz Norbi az állórajt során beragadt, így számos pozíciót vesztve visszacsúszott a nyolcadik helyre, míg az élen Priaulx, Huff és Monteiro autózott.

A 13 körös második verseny feléhez érve az élen számottevő előnyt autózott ki Priaulx, őt változatlanul Huff és Monteiro követte. Az utolsó előtti körben Tarquini és Farfus nagy csatát vívott, melynek Michelisz Norbi lett a győztese, aki Farfust megelőzve feljött a hetedik helyre.

Az utolsó körben úgy tűnt, a magyar pilóta meg tudja előzni az olasz világbajnokot is, azonban ez nem sikerült, így végül legjobb újoncként a hetedik helyre (+6 pont) hozta be az autót. Az élen nem történt meglepetés, sorrendben Priaulx (+25 pont), Huff (+18 pont) és Monteiro (+15 pont) állhatott fel a dobogóra.

A világbajnokságot jelenleg Yvan Muller vezeti 123 pontjával, őt Priaulx (103 pont) és Tarquini (102 pont) követi. Michelisz Norbert 26 pontjával a 11. helyen áll, míg az újoncok számára rendezett Rookie Challenge-en az élre állt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik