Sport

Tönkreverték Kovács Katalint és Janics Natasát

Egyesben és párosban is megelőzték őket az Eb válogatón.

A világbajnoki címvédő Kovács Katalin csak ötödik, a 2004-ben olimpiai aranyérmes Janics Natasa pedig csupán kilencedik lett vasárnap 500 m-en a szegedi Maty-éren zajló kajak-kenu Európa- és világbajnoki válogatóversenyen. A számot Kozák Danuta nyerte, aki vb-győztes társával, Szabó Gabriellával párosban is megverte a kétszeres ötkarikás bajnok Kovács, Janics duót.

Az Eb-n ugyanakkor egy távon belül nem lehet duplázni, s ahogy Storcz Botond szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, “99 százalék”, hogy Kozák az egyes indulást fogja választani, tehát a párosban másodikként záró Kovács, Janics duó ott lehet majd a kontinensviadalon.

A férfi kajakosoknál egyesben a fiatal Szalai Tamás nyert 500 m-en – a korábbi háromszoros vb-győztes Vereckei Ákos harmadik lett -, míg párosban a papírformát igazolva a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kettős diadalmaskodott. A kenusok között a szombaton, 1000 m-en másodikként záró egységek győzelmét hozták a vasárnapi fél kilométeres döntők: egyesben Korisánszky Péter Dániel, párosban pedig Varga Dávid és Széles Gábor harcolta ki az Eb-indulás jogát.

Az Európa-bajnokságot július 2-4-én rendezik a spanyolországi Trasonában, a csapatot a hétvégi eredmények ismeretében kedden délután hirdeti ki Storcz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik