Sport

WTCC: Michelisz Norbi ismét nagyot alakított

Michelisz Norbert a Túraautó Világbajnokság belga időmérőjén legjobb újoncként a hatodik helyet szerezte meg a Forma-1-ből is ismert zolderi pályán.

Zolder neve ismerős lehet a Forma-1 rajongóinak, ugyanis 1982-ig itt rendezték a Belga Nagydíjat. A pályához kapcsolódó szomorú tény, hogy Gilles Villeneuve itt szenvedett balesetet, melyben életét vesztette. A baleset helyszínéül szolgáló kanyart azóta róla nevezték el.

Michelisz Norbi az időmérő első szakaszának elején a legjobb SEAT-osként a negyedik helyen szerepelt, majd javítani tudott, és feljött a harmadik helyre. Az idő múlásával a ZengőDension Team pilótája visszacsúszott a hetedik helyre, a világbajnok Tarquini pedig legjobb SEAT-osként a második helyre jött fel.

A magyar versenyző időközben visszacsúszott a 11. helyre, azonban az utolsó másodpercekben megfutotta a harmadik szektor leggyorsabb idejét, így a hatodik helyre hozta be a SEAT Leon TDI-t. Ezzel elnyerte a jogot, hogy induljon a kvalifikáció második szakaszában is.

A Q2-ben az első rohamot követően a világbajnok Tarquini állt az élre, míg a jelenleg legmagasabb szinten versenyző magyar pilóta legjobb újoncként a hatodik helyet szerezte meg. Az időmérő vége előtti percekben elkezdett szakadni az eső, ami jelentősen rontotta az esélyeket a javításra, így a csapatok döntő többsége idő előtt fejezte be a kvalifikációt.

Az időmérőt ugyan az olasz Tarquini nyerte, azonban motorcsere miatt büntetést kap, így a vasárnapi első WTCC-verseny első öt rajthelye az alábbiak szerint alakul:

1. Gene (SEAT Leon TDI) 1.38.265
2. Menu (Chevrolet Cruze) 1.38.430
3. Muller (Chevrolet Cruze) 1.38.494
4. Huff (Chevrolet Cruze) 1.38.779
5. Michelisz (SEAT Leon TDI) 1.39.072

Ajánlott videó

Olvasói sztorik