Sport

Világkupát nyert az evező Galambos Péter

Galambos Péter sikerét hozta a könnyűsúlyú egypárok versenye Münchenben, az evezősök Világkupa-sorozatának idei második viadalán.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a váci sportoló a szombat délelőtti középfutamból a második helyen jutott a délutáni döntőbe, ahol többek között a szám tavalyi világbajnokát, az új-zélandi Duncan Grantet is maga mögé utasítva szerezte meg az aranyérmet.

“Nagyon boldog vagyok! Nagyon nehéz volt, de jól sikerült a pálya, különösen a 2000 méteres táv második fele” – nyilatkozott Galambos a győzelem után.

A könnyűsúlyú kétpárevezősben versenyző Varga Tamás, Rácz Róbert Bence duó a hatodik lett a középfutamában, így a vasárnapi zárónapon a B döntőben, azaz a 7-12. helyért szállhat vízre csakúgy, mint a nők hasonló számában érdekelt Alliquander Anna, Hajdú Zsuzsanna kettős, valamint a Juhász Adrián és Simon Béla alkotta normálsúlyú kormányos nélküli kettes.

Szabó Katalin (egypár) negyedik, a Szekér László, Széll Domonkos duó (kétpár) pedig hatodik lett szombaton a C döntőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik