Sport

Szerdai vébé gólok

A Hír24 egy csokorba szedte a világbajnokság szerdai meccseinek legfontosabb eseményeit.

H csoport:

Két nagyon szimpatikus csapatot ismerhettünk meg a Honduras – Chile mérkőzésen. Szerda kora délután még azok is csettinthettek, akik eddig elégedetlenkedtek az irammal, a két együttes igazi nyíltsisakos összecsapást produkált. Ugyan Beausejour találata nem lesz benn a torna legszebb góljai között, a meccset mégis öröm volt nézni.

Eredmény:
Honduras – Chile 0-1 (Beausejour 34.)

A nap második mérkőzésén mutatkozott be az Európa-bajnoki címvédő Spanyolország, rögvest a vébé eddigi legnagyobb meglepetését okozva. David Villáék végig támadtak, azonban az Ottmar Hitzfeld vezette, ezáltal rendkívül fegyelmezett svájci válogatott tudott nyerni, miután több kecsegtető helyzetéből a legkaotikusabbat gólra váltotta Frenandes révén.

Eredmény:
Spanyolország – Svájc 0-1 (Fernandes 52.)

A csoport:

Szinte még el sem kezdődött a világbajnokság, de már a csoportmeccsek második köréhez értünk. A házigazda Dél-Afrika Uruguay együttesével csapott össze és olyat látunk, amit még ezen a vébén nem: egy játékos duplázni tudott. Az elkövető az Európa Liga-győztes Diego Forlán volt, aki előbb egy védőn megpattanó lövéssel talált be, majd a hajrába érve tanári módon értékesített egy büntetőt – Khune kapust szórta ki a játékvezető, mert a tizenhatoson belül buktatta Suarezt. A 95. percben még Pereira tette fel az i-re a pontot.

Eredmény:
Dél-Afrika – Uruguay 0-3 (Forlán 24., 80. – a másodikat büntetőből, Pereira 95.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik