Sport

NBA-döntő: hengerelt a Lakers, hetedik meccs jön

A címvédő hazai pályán egyenlített a négy győzelemig tartó párharcban, az állás 3-3.

Az NBA két legnépszerűbb csapata közötti 12. finálé – 9-2-re a Boston vezet – hatodik felvonása a 3-2-s előnyben lévő Boston számára az utolsó is lehetett volna, ám a címvédő Lakers hamar szertefoszlatta a vendégek reményeit. A tavalyi döntő legjobbjává választott Kobe Bryant és Pau Gasol számolatlanul termelte a kosarakat, miközben csapatuk remekül védekezett, így a félidőben már húszpontos előnyre tett szert (51-31). A Celticsnek – amelyben csak Ray Allen nyújtott elfogadható teljesítményt – ugyanakkor semmi sem sikerült, feleannyi lepattanót szedett, mint riválisa, és 33 százalékkal a dobószázaléka is siralmas volt.

A nagyszünet után tovább nőtt a különbség, a (rekordot jelentő) 18. címére törő Boston elérte ugyan a 20 szerzett pontot a harmadik negyedben, ám 36 perc elteltével így is már 76-51 állt az eredményjelzőn. Az utolsó játékrészben a 15-szörös bajnok Lakers félgőzzel már csak az előny tartására törekedett, ekkor már jelentősen visszaesett a játék színvonala. A hatodik találkozó legjobbja is Bryant lett, ezúttal 26 ponttal.

A finálé utolsó mérkőzésére magyar idő szerint pénteken hajnalban kerül sor, ugyancsak Los Angelesben. Az NBA történetében utoljára 2005-ben dőlt el hetedik találkozón a bajnoki cím sorsa, akkor a San Antonio Spurs verte 4-3-ra a Detroit Pistonst.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik