Sport

Példátlan segítség a magyar sporttól

A Magyar Olimpiai Bizottság tanácstermében sportvezetők találkoztak és minden szövetség felajánlotta segítségét, ki-ki a maga módján.

Schmitt Pál, a MOB elnökének meghívására összegyűltek a sportvezetők, hogy arról beszéljenek, hogyan tudnának segíytséget vállalni az árvízi védekezésben. A tanácskozáson nem tudott részt venni Czene Attila, sportokért felelős államtitkár.

Az elnök szerint a magyar sportnak példát kell mutatnia, igazi szolidaritással, összefogással kell segítenie a bajba jutottakon három lehetséges módon: fizikai segítség, adományok eljuttatása vagy egyéb módszer formájában.

Schmitt reméli, hogy a 300 ezer igazolt sportoló legalább 1000 forinttal hozzájárul a károk helyreállításához. Az akciót a Duna TV-vel közösen bonyolítják le, részletek a MOB honlapján találhatók majd.

Annyi már biztos, hogy a MOB 5 millió, a Mező Ferenc Közalapítvány és a Nemzeti Sportszövetség 1 millió forintot, az Olimpiai Bajnokok Klubja 100 ezer forintot adományoz az árvízkárosultaknak.

Ezt követően a sportági szövetségek vezetői szólaltak meg, mindannyian a segítségüket ajánlották fel, a többi közt a következőket (a teljesség igénye nélkül):

Kropkó Péter, a triatlon szövetség alelnöke a vízhiány orvoslását említette, pólók gyártásába fogna, Kovács Tamás (vívó szövetség) és Jakab János (vízilabda) az ásványvízgyártó cégekkel tartott jó viszony lehetséges hozadékaiban bízik.

A tatai edzőtábor, a röplabda és kosárlabda szövetség és a Nemzeti Sportszövetség gyermekek táboroztatását vállalja, míg az öttusa szövetség elnöke 5 millió forint készpénzt és fizikai segítségnyújtást ajánlott fel.

Az íjászok három hazai versenyük bevételéből három millió forintot adnak, az atléták a csapat EB jegybevételeinek 50 százalékát (ez igaz az úszó EB bevételeire is).

Törzsök Zsolt, a kerékpár szövetség elnöke 100 ezer forintot ajánlott fel és újabb 100 ezer forintot Felsőzsolcának, ahol az országos bajnokságot rendezték volna meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik